Zakelijkelijn
Image default
Financiële diensten

Meer inzicht in de kredietwaardigheid van afnemers

Een goede kredietverzekeraar is de specialist die je nodig hebt om gerust zaken te doen. Wanneer je verzekerd bent, dan zal je ook geen grote schade lijden. Niet betalende klanten kunnen een groot probleem vormen, maar dankzij een goede kredietverzekering is dit op te vangen. Wanneer de verzekeraar echt goed werk levert, dan is het ook nog eens zo dat je deze situaties een stap voor kan zijn. Het is belangrijk om dit wel te weten.

Kan de afnemer betalen?

De verzekering is een goede stok achter de deur. Beter is het echter om te weten of de afnemer wel kan betalen. Ook daar kan de verzekeraar bij helpen. Zo is bijvoorbeeld de kredietwaardigheid te toetsen. Dit geeft een goed inzicht in hoe de financiële situatie van de klant is. Als deze problemen heeft, dan wil je dat natuurlijk wel weten zodat je erop kunt handelen. Daarom is het fijn wanneer je met een verzekeraar werkt die je deze inzichten kan geven. 

Geen zorg om de schade

Met de verzekering is het ook mogelijk om de schade die opgelopen kan worden door niet-betalende klanten te dekken. Wanneer je besluit om een risico te nemen en toch te leveren, dan bestaat immers de kans dat de afnemer niet kan betalen. In dat geval is het fijn wanneer dit niet direct hoeft te betekenen dat je zelf ook geen geld hebt om jouw leveranciers te betalen.

Geschikt voor elke onderneming

Het werken met een kredietverzekering is niet alleen maar voor hele grote of hele kleine ondernemingen. Iedereen die in zaken zit, kan namelijk tegen dezelfde problemen aan lopen. Daarom is het ook zaak om altijd precies op de juiste wijze verzekerd te zijn. Het is wel heel fijn om daar zelf geen omkijken naar te hebben. Dit kan de verzekeraar je allemaal uit handen nemen.