Zakelijkelijn
Image default
Industriële goederen en diensten

De 3 belangrijkste dingen om op te letten bij het aanschaffen van draagarmstellingen

Een draagarmstelling is een van de vele stellingkasten die gebruikt wordt voor de opslag van goederen in een magazijn. Op het internet is dan ook een uitgebreid aanbod aan deze stellingen te vinden, maar waar moet je op letten bij het aanschaffen van draagarmstellingen? Hieronder vind je een overzicht van 3 belangrijke punten om in je achterhoofd te houden tijdens je zoektocht. 

Waarvoor is een draagarmstelling geschikt?

Draagarmstellingen worden gebruikt voor de opslag van zware en langwerpige bouwgoederen. Zoals de naam al zegt is een draagarmstelling een stellingskast met draagarmen die vastzitten aan de staanders. Werk jij in de bouwsector en ben je op zoek naar een opslagsysteem voor je constructiemateriaal, dan zit jij goed met een draagarmstelling. 

Welk type heb je nodig?

Tussen de draagarmstellingen valt een onderscheid te maken in het type. Deze is afhankelijk van het draagvermogen, de afmetingen en de manier van belading (handmatig of mechanisch). Let er wel op dat niet elke winkel dezelfde typen hanteert. Hieronder staan de typen die Begra gebruikt;

 

Lichte draagarmstellingen hebben een draagvermogen van 200kg per arm en zijn geschikt voor handmatige belading; 

Medium draagarmstellingen hebben een draagvermogen van 360kg tot 480kg per arm en zijn geschikt voor handmatige belading;

Zware draagarmstellingen hebben een draagvermogen van 650kg per arm en zijn geschikt voor mechanische belading. 

De voordelen van een draagarmstelling

Naast het feit dat deze stellingen erg geschikt zijn voor het opslaan van langwerpig bouwmateriaal, zijn ze ook:

  • Ruimtebesparend. Dit is met name te danken aan de mogelijkheid het opslaan van gebundelde materialen en het benutten van de hoogte van je magazijn. 

  • Flexibel. Een draagarmstelling bestaat uit draagarmen en staanders, ze zijn dus snel op en af te bouwen. 

  • Overzichtelijk. De stellingen zijn niet alleen makkelijk in elkaar te zetten, maar ook makkelijk te bereiken en de materialen die worden opgeslagen zijn goed zichtbaar.