Zakelijkelijn
Image default
Zakelijke dienstverlening

ZZP administratiebureau

Bent u recentelijk een eigen bedrijf gestart? Of heeft u al een tijdje een bedrijf, maar bent u op zoek naar een goed ZZP administratiebureau? Dan snappen wij dat goed, want de administratie van uw bedrijf kan best pittig en complex zijn. Misschien heeft u ook wel geen zin om zelf de administratie te doen. U wilt immers graag bezig zijn met ondernemen en niet met al die vervelende randzaken. Bovendien kunt u ook geld besparen dankzij een ZZP administratiebureau. In dit artikel bespreken wij de verschillende voordelen van een ZZP administratiebureau.

 

U weet zeker dat de administratie goed wordt gedaan

Als u de administratie laat doen door een ZZP administratiebureau, dan zorgt dit voor een vorm van innerlijke rust. In die gevallen weet u namelijk zeker dat de administratie goed wordt gedaan. Het punt is namelijk dat de fiscale regels relatief ingewikkeld in elkaar steken. Nederland staat immers bekend als een bureaucratisch land. Als u zelf aan de slag gaat, dan bent u ongetwijfeld niet op de hoogte van die fiscale regeltjes. Misschien vult u wel zaken verkeerd in. Dat hoeft niet altijd een probleem te zijn. Maar wanneer u zaken stelselmatig foutief invult, dan is de kans groot dat u problemen krijgt met een eventuele controle. Daarom kunt u de complexe zaken het beste uitbesteden aan een goede administrateur. Die heeft ervaring en zo kunt u elke dag zonder zorgen slapen.

 

U houdt meer tijd over om te ondernemen

Veel mensen besluiten om zelf de administratie te doen. Ze denken dat ze daarmee geld kunnen besparen. Toch is dit niet helemaal waar en we zullen nu uitleggen waarom dat zo is. Als u zelf de administratie gaat uitvoeren, dan hoeft u uiteraard geen boekhouder in te huren en zo bespaart u geld. Tegelijkertijd is de kans groot dat u meer tijd kwijt bent aan de administratie in vergelijking met een boekhouder. Zeker wanneer u er helemaal geen ervaring mee heeft. Het is immers niet uw vak. Al die tijd die u dan aan de administratie gaat besteden, had u evengoed kunnen besteden aan ondernemen. U had dus ook meer geld kunnen verdienen. Een boekhouder inhuren kan dus letterlijk geld besparen. Het punt is echter dat u dit niet direct ziet, maar op de lange termijn wel.

 

Alles is overzichtelijk

De boekhouder heeft ervaring en weet u altijd te voorzien van goede overzichten. Dat is natuurlijk ook een belangrijk punt, want voor u is het belangrijk om de financiële gezondheid van uw bedrijf te monitoren. Als u zelf de administratie gaat doen, dan is de kans groot dat u het overzicht snel kwijt gaat raken. Uiteraard is het wel van belang dat u zelf ook nog feeling met de administratie heeft. U kunt dus ook bepaalde zaken uitbesteden aan een de boekhouder en sommige dingen zelf doen. Het is immers wel aan te raden om niet helemaal het zicht te verliezen.

 

Belastingvoordelen

Een ander voordeel is dat een boekhouder op de hoogte is van de verschillende belastingvoordelen. Veel ondernemers hebben recht op fiscale voordelen, maar daar moet u wel op de hoogte van zijn. Het is namelijk niet dat de belastingdienst u daar specifiek over gaat informeren. Daar bent u zelf verantwoordelijk voor bij het invullen van de aangiftes.