Zakelijkelijn
Image default
Financiële diensten

4 Factoren waarmee je rekening moet houden bij het afsluiten van een lening voor een klein bedrijf

Het is een van de realiteiten van kleine bedrijven en een van de moeilijkste beslissingen die een eigenaar zal moeten nemen: een lening aangaan. Of je nu jouw bedrijf wilt laten groeien of gewoon het hoofd boven water wilt houden, een zakelijke lening voor kleine bedrijven is een essentieel hulpmiddel in de gereedschapskist van de zakenman. Over het algemeen is er een vorm van onderpand vereist om de lening veilig te stellen, en deze komen in de vorm van de activa van uw bedrijf, zoals onroerend goed, apparatuur, enz. Het behoeft geen betoog dat er veel op het spel staat.

1. Bepaal hoeveel geld je nodig hebt

Als je eenmaal hebt besloten dat je inderdaad een lening nodig hebt, is het belangrijk om realistisch te zijn over hoeveel je nodig hebt. Vergeet niet om de kosten in de vergelijking op te nemen. Je wilt dit proces niet meerdere keren doorlopen, dus zorg ervoor dat je genoeg geld vraagt ​​om je doel te bereiken. Wees tegelijkertijd voorzichtig met het afsluiten van een grotere lening dan je nodig hebt, aangezien de rente kostbaar zal zijn en je inkomen/schuldratio niet ten goede komt.

Houd er ook rekening mee dat sommige geldschieters mogelijk niet in staat zijn om het bedrag dat je nodig heeft te verstrekken, dus doe eerst al je huiswerk. Vraag anders PIN voorschot om een advies gesprek om alles te verifiëren. 

2. Bepaal hoe snel je de lening voor kleine bedrijven nodig hebt

Hoe minder urgent je behoefte is, zoals bij de meeste dingen in het leven, hoe beter je opties zullen zijn. Als je tijd hebt voordat je de lening nodig hebt, kun je misschien je kredietscore verbeteren, rondkijken naar een ideale geldschieter of het bedrag dat je moet lenen verminderen. Als je denkt dat je er de komende maanden een nodig hebt, begin je dan voor te bereiden alsof je dat absoluut gaat doen.

3. Ken je eigen kredietscore

Je credit score zal een primaire factor zijn bij het verkrijgen van een lening. Het is daarom absoluut noodzakelijk om ervoor te zorgen dat je kredietscore geen fouten bevat die moeten worden opgelost. Voordat je zelfs maar overweegt om een ​​lening aan te vragen, moet je een kopie van je kredietrapport aanvragen en deze controleren om zeker te zijn van de juistheid ervan. Als u denkt dat er een fout is, neem dan onmiddellijk contact op met het kredietbureau en het betrokken bedrijf om de kwestie op te lossen.

Een hoge kredietscore, boven de 700, biedt u de beste kans om een ​​lening met een lage rente te krijgen. Een gemiddelde score, boven de 600, zal gepaard gaan met een hogere rente, en een score van minder dan 600 omvat hoge rentetarieven als de lening zelfs maar wordt goedgekeurd.

4. Zoek naar alternatieven voor een lening voor kleine bedrijven

Tegenwoordig zijn er verschillende bronnen om financiering te zoeken. Traditionele instellingen, zoals banken en kredietverenigingen, hebben lange tijd gezorgd voor een noodzakelijke instroom van contanten aan de eigenaar van een klein bedrijf. Schaduwrijke bureaus voor kniekappen hebben echter ook een lange traditie. Tegenwoordig zijn er voorschot opties voor verkopers, evenals bedrijven die gespecialiseerd zijn in flexibele terug betalingsopties, dus nogmaals, doe je huiswerk voordat je er meteen in springt.

https://zakelijkelijn.nl/rekening-houden-met-het-afsluiten-van-een-zakelijke-rekening/