Zakelijkelijn
Image default
Financiële diensten

De perfecte voorbereiding op een beurs

Tijdens een beurs komen er allemaal verschillende mensen uit dezelfde branche bij elkaar om te klanten te verven en om hun product of dienst te presenteren en te verkopen. Denk hierbij aan autobeurzen, zorgbeurzen of ondernemingsbeurzen. In dit artikel lees je hoe je jezelf stap voor stap het beste kunt voorbereiden op een beurs!

Demonstreer je product of dienst

Als je een mooi product of dienst het die je graag aan je klanten wil verkopen is het belangrijk op plaatselijk een kleine demonstratie te kunnen doen om het product te verkopen. Vaak is een demonstratie al genoeg om alles over het product te vertellen en verkoopt het zich vanzelf wanneer het goed is. Neem bijvoorbeeld een schoen mee als je een nieuwe schoenenpoets formule hebt.

Oefen een verkooppraatje

Zoals zojuist verteld verkoopt een product of dienst zich al snel zelf wanneer het goed is. Toch is het altijd handig om een verkooppraatje achter de hand te hebben om de mensen die nog twijfelen over de streep te trekken. Een verkooppraatje kan de boodschap vaak nog net iets krachtiger maken. In een verkooppraatje of sales pitch leg je kort en bondig uit wat het product doet en waarom de klant het zou moeten kopen.

Werf klanten

Voordat je je een goed verkooppraatje en een prachtige demonstratie kan doen moet je eerst klanten weten te lokken. Dit doe je door een visueel aantrekkelijke stand in elkaar te zetten. Denk hierbij aan een kleurrijke stand met bijvoorbeeld banners om ogen te trekken. Op internet kun je makkelijk en snel de juiste pop-up beurswand vinden. Vaak is deze pop-up beurswand ook nog eens personaliseerbaar. Hierbij is het belangrijk om de potentiële klant nieuwsgierig te maken zonder alles over het product in een oogopslag zichtbaar te maken. Hier wordt de klant gedwongen om te gaan kijken sinds hij net niet genoeg weet over product. Daarna is het de taak aan jou om hem binnen te halen met een praatje en een demonstratie.

https://www.beurswandwereld.nl/product/beurswand-pop-up-straight-3×3/