Zakelijkelijn
Image default
Financiële diensten

Zorgverzekering verplicht volgens de wet

Een goede expat verzekering is misschien niet verplicht, maar het brengt vele voordelen met zich mee voor jou in de periode dat je in het buitenland verblijft. In Nederland is het volgens de wet verplicht om een basisverzekering te hebben. Echter hebben we in Nederland ook een zorgtoeslag. Je krijgt elke maand een groot deel van het bedrag dat je aan de zorgverzekering moet betalen. Stel dat je zorgverzekering in totaal 150 euro kost en de zorgtoeslag die je ontvangt bedraag 100 euro, dan betaal je slechts 50 euro uitzat. Voor die 50 euro die je maandelijks betaald, wordt enorm veel zorg gedekt.

Waar moet je je verzekeren?

Aangezien je als expat tijdelijk in het buitenland moet werken, kan dit vragen met zich meebrengen. Als je vanuit Nederland bijvoorbeeld tijdelijk in Italië gaat werken, hoe weet je dan waar je je moet verzekeren? Dit soort kwesties kunnen nogal lastig zijn. Dit heb je zowel bij kwesties omtrent verzekeringen als bij kwesties omtrent belastingen. Als je als expat zulke vragen hebt, kan ik je aanraden om contact op te nemen met een deskundige. Deze weet namelijk wel in welk land je je zou moeten verzekeren en welke belastingregelgeving voor jou van toepassing is.

Voorkom financiële schade

Met een expat verzekering voorkom je financiële schade. Stel dat je ziek wordt in het buitenland of een auto-ongeluk meemaakt en je hebt bijvoorbeeld geen expat verzekering. Hoe ga je al die schade uit eigen zak betalen? Dat kost enorm veel geld. Het is ook gewoon zonde, omdat je dit soort financiële schade kunt voorkomen door een expat verzekering te nemen. Met behulp van een deskundige op dit gebied weet je precies waar je je voor moet verzekeren. Zo kun je met een gerust hart genieten van je tijd in het buitenland en hoef je je geen zorgen te maken over eventuele financiële schade die je kunt oplopen.