Zakelijkelijn
Image default
Zakelijke dienstverlening

Pennen bedrukken op polyester: Kan dat?

Pennen zijn al decennialang een populair promotiemiddel. Ze zijn praktisch, handig en worden door iedereen gebruikt. Met een bedrukte pen kunt u uw merk op een subtiele maar effectieve manier promoten. Maar wist u dat het ook mogelijk is om pennen op polyester te bedrukken? In deze blog gaan we hier dieper op in.

Mogelijkheden voor bedrukking

Er zijn verschillende technieken om pennen op polyester te bedrukken. De meest gebruikte technieken zijn:

 • Tampondruk: Deze techniek is geschikt voor het bedrukken van platte oppervlakken. Met tampondruk kunt u uw logo of tekst in één of meerdere kleuren op de pen bedrukken.
 • Lasergravering: Met lasergravering wordt uw logo of tekst met behulp van een laser in het materiaal van de pen gegraveerd. Dit resulteert in een duurzame en professionele bedrukking.
 • Digitale druk: Digitale druk is een techniek waarbij het ontwerp op de pen wordt geprint met behulp van een inkjetprinter. Deze techniek is geschikt voor het bedrukken van foto’s en complexe designs.

Voordelen van bedrukking op polyester

Het bedrukken van pennen op polyester heeft een aantal voordelen:

 • Duurzaam: Polyester is een sterke en duurzame stof. Dit betekent dat de bedrukking op de pen lang mooi blijft.
 • Professioneel: Bedrukte pennen met een logo of tekst geven een professionele uitstraling.
 • Goedkoop: Pennen bedrukken op polyester is een relatief goedkope manier om uw merk te promoten.
 • Veelzijdig: Er zijn veel verschillende soorten polyester pennen op de markt. U kunt dus altijd een pen kiezen die past bij uw doelgroep en budget.

Nadelen van bedrukking op polyester

Er zijn ook een aantal nadelen aan het bedrukken van pennen op polyester:

 • Niet geschikt voor alle designs: Sommige designs zijn niet goed te bedrukken op polyester. Dit geldt bijvoorbeeld voor designs met veel details of met felle kleuren.
 • Kan vervagen: De bedrukking op de pen kan na verloop van tijd vervagen, vooral als de pen veel wordt gebruikt.

Tips voor het bedrukken van pennen op polyester

 • Kies de juiste techniek: De beste techniek voor het bedrukken van uw pennen hangt af van uw ontwerp, uw budget en uw doelgroep.
 • Gebruik een hoge kwaliteit inkt: Goedkope inkt kan vlekken en strepen veroorzaken. Kies daarom voor inkt van goede kwaliteit.
 • Test uw ontwerp: Voordat u uw pennen laat bedrukken, is het belangrijk om uw ontwerp te testen. Zo kunt u er zeker van zijn dat de bedrukking er goed uitziet.

Conclusie

Dus wil je pennen bedrukt krijgen? Het bedrukken van pennen op polyester is een goede manier om uw merk te promoten. Er zijn verschillende technieken beschikbaar, elk met zijn eigen voor- en nadelen. Door de juiste techniek te kiezen en gebruik te maken van hoogwaardige materialen, kunt u pennen laten bedrukken die een professionele uitstraling hebben en lang meegaan.

Extra informatie

Naast de informatie in deze blog, zijn er nog een aantal andere zaken waar u op kunt letten bij het bedrukken van pennen op polyester:

 • De kleur van de pen: De kleur van de pen kan van invloed zijn op de zichtbaarheid van de bedrukking. Kies voor een lichte pen als u een donkere bedrukking wilt hebben, en andersom.
 • De positie van de bedrukking: De positie van de bedrukking is belangrijk voor de leesbaarheid. Plaats de bedrukking op een goed zichtbare plaats, zoals op de clip of op de barrel van de pen.
 • De lettergrootte: De lettergrootte moet groot genoeg zijn om te lezen. Gebruik een lettertype dat goed leesbaar is.

We hopen dat deze blog u meer informatie heeft gegeven over het bedrukken van pennen op polyester. Mocht u nog vragen hebben, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.