Zakelijkelijn
Image default
Zakelijke dienstverlening

Werken als verhuurmakelaar bij een woningcorporatie

Hoewel het streven is om te leven om te werken en niet andersom, is het onmiskenbaar dat werk een aanzienlijk deel van ons leven in beslag neemt. Daarom is het des te bevredigender als je een baan hebt die als een handschoen bij je past. Het ontdekken van een functie die naadloos aansluit bij jouw behoeften, vaardigheden en motivatie is precies wat Joinuz, de prijswinnende detacheringsorganisatie, voor je kan realiseren. Als jij toe bent aan een nieuwe uitdaging en interesse hebt om te werken bij een woningcorporatie, raden we je aan om verder te lezen bij Zakelijkelijn, want gemotiveerde en deskundige professionals zijn altijd welkom bij woningcorporaties. Bovendien hebben die volop verhuurmakelaar vacatures. In dit artikel zullen we uiteenzetten wat het betekent om als verhuurmakelaar bij een woningcorporatie aan de slag te gaan en wat de taken in deze rol precies inhouden.

Het starten van het verhuurproces

Joinuz is frequent op zoek naar enthousiaste kandidaten die de rol van verhuurmakelaar willen vervullen. Dit gebeurt vaak bij woningcorporaties die een groot aantal huurwoningen beheren. Als je benieuwd bent naar wat een verhuurmakelaar precies doet, dan zullen we hieronder de belangrijkste taken voor je opsommen. Het verhuren van woningen is een complex proces vanwege de gecompliceerde vastgoedmarkt. Verhuurders hebben niet altijd de specifieke kennis om dit proces op gang te brengen. Een verhuurmakelaar neemt veel van deze verantwoordelijkheid op zich door ervoor te zorgen dat het proces vlot verloopt en leegstand tot een minimum wordt beperkt. Als je van nature vriendelijk en geduldig bent, is dat een pluspunt, omdat je als verhuurmakelaar mensen begeleidt gedurende het huurproces. In deze rol is het cruciaal dat potentiële huurders en verhuurders het gevoel hebben dat ze je kunnen vertrouwen en dat er een goede klik is.

Technische vaardigheden zijn een pluspunt

Als verhuurmakelaar organiseer je onder andere bezichtigingen, handel je opzeggingen van huurcontracten af, stel je huurcontracten op en voer je achtergrondcontroles uit op potentiële huurders aan de hand van paspoorten en werkgeversverklaringen. Bovendien ben je verantwoordelijk voor zowel de initiële als de eindinspecties van de woningen. Om de staat van een woning adequaat te kunnen beoordelen, is enige technische kennis van groot belang. Er kunnen bijvoorbeeld verzoeken tot renovatie zijn. Echter, de taken van een verhuurmakelaar gaan verder dan dat. Het promoten van de beschikbare woningen in het netwerk, het begeleiden van bezichtigingen en het selecteren van geschikte huurders zijn eveneens essentiële verantwoordelijkheden. Daarnaast speel je een rol in het opstellen van huurovereenkomsten, geef je advies over huurprijzen, voer je financiële controles uit op potentiële huurders en verzorg je inspecties bij sleuteloverdracht.

Vaste dienstverband of freelance mogelijkheden

Als je enthousiast bent geworden en interesse hebt om als verhuurmakelaar aan de slag te gaan, is het goed om na te denken over de gewenste werkstructuur. Wil je als zelfstandige (zzp’er) aan de slag of geef je de voorkeur aan een vaste aanstelling als verhuurmakelaar? Joinuz detachering is er om je te begeleiden in deze keuze, in nauw overleg met jou en onze opdrachtgevers. Als je de juiste opleiding, vaardigheden en ervaring hebt die aansluiten bij de wensen van de opdrachtgevers, wacht dan niet langer en neem vandaag nog contact op met onze recruiters. Misschien kun je binnenkort al beginnen als verhuurmakelaar. En als je interesse hebt om in een ander vakgebied te werken, ben je ook bij Joinuz aan het juiste adres. Van interessante overheidsbanen tot functies in het sociaal domein, we bieden een breed scala aan mogelijkheden op verschillende niveaus en in diverse rollen. Bij Joinuz vind je gegarandeerd een functie die naadloos aansluit bij jouw interesses en kwalificaties!

https://www.joinuz.nl/verhuurmakelaar