Zakelijkelijn
Image default
Transport en logistiek

Verpakkingstips voor kleine bedrijven

In de e-commerce wereld van vandaag kan het voor een klein of middelgroot bedrijf moeilijk zijn om op te vallen tussen al het lawaai. Je besteed natuurlijk veel tijd aan waar je producten kunt krijgen, hoe je ze op de markt kunt brengen, hoe een website werkt en andere dingen voor je bedrijf. Hierdoor blijven soms de details van de verpakking achter. Het verzenden van voorbeeldproducten in Monsterzak enveloppen is zeker een van de beste manieren om je producten op de markt te brengen. Hoe maak je jouw merk uniek tussen de rest om bekendheid te creëren in de markt?

Maak een ontwerp

Of je nu zelf de verpakking voor je product wilt ontwerpen of een ontwerpteam wilt inhuren, er zijn een paar stappen die je moet nemen voordat je kunt beginnen. Eerst moet je de kleuren, lettertypen en unieke kenmerken van je merk opschrijven. Zodra je een duidelijk plan hebt voor je team of je ontwerper, zal het project vlotter verlopen. Zorg ervoor dat je team tijdens het werken aan het project naar de merkrichtlijnen verwijst. Dit zorgt ervoor dat het eindresultaat past bij je merk en visie. De volgende stap is om te beslissen wat voor soort verpakking je gaat gebruiken. Dit is afhankelijk van het product, maar dozen zijn de meest voorkomende keuze. Je kunt ook merkstickers van Drukwerkonline op maat laten maken. Op deze manier kun je je merklogo op je verpakking zetten.

Ken de juiste verpakkingsgrootte

Als je de juiste maat verpakking voor je product hebt, kun je veel geld besparen op verzendkosten. In sommige gevallen moet je mogelijk een polybag gebruiken in plaats van een doos of extra vulmiddel verwijderen om de verpakking kleiner te maken. Misschien wil je ook het dimensionale gewicht verminderen door het pakket kleiner te maken. Wanneer je pakketten op maat bestelt, zorg er dan voor dat je met de vervoerders praat over de maat vereisten. Wanneer je veel pakketten naar dezelfde plaats verzendt, is het beter om ze allemaal tegelijk op een pallet te verzenden dan één voor één. Als je veel pallets verzendt, wil je misschien een krimpfolie kopen om ervoor te zorgen dat je producten veilig op hun bestemming komen.