Zakelijkelijn
Image default
Transport en logistiek

5 Manieren om je bezorgroutes te verbeteren

Online winkelen is helemaal in en dat is top voor iedereen met een webshop, maar het zorgt voor een hoop extra werk voor bezorgers. Er moeten een boel meer pakjes rondgebracht worden. Dit zet ook de schijnwerpers op hoe belangrijk het is om dit op een milieuvriendelijke manier te doen, zoals bezorgen met fietsen van connectbike.net of het slim plannen van je route om minder te vervuilen. Om alles op tijd bij de klant te krijgen, moet je echt goed vooruit plannen. Hier volgen 5 tips om je bezorgroutes beter in te richten.

Maak gebruik van data

Bij het uitstippelen van bezorgroutes is het super belangrijk om alle info die je kunt krijgen te gebruiken. Dat betekent niet alleen kijken naar de snelheidslimieten, maar ook naar hoe druk het op de weg is en waar je allemaal moet zijn voor je bezorgingen. Het goed inschatten van hoe lang je onderweg bent, is echt belangrijk, zeker als het druk is. De meeste programma’s die routes plannen houden geen rekening met het actuele verkeer, dus je moet zelf goed nadenken over deze dingen.

Optimaliseer routes

Het slim inrichten van je routes kan echt helpen om sneller te bezorgen. Zo kan het handig zijn om eerst de pakjes die het verst weg zijn te bezorgen, vooral als het druk is op de weg. Als je zorgt dat de routes kort en simpel zijn, kunnen bezorgers sneller hun werk doen zonder onnodig tijd te verliezen.

Houd rekening met stoptijden

Veel mensen denken er niet aan, maar bezorgers hebben bij elke stop even tijd nodig. Hoe het huis eruitziet, hoeveel verdiepingen er zijn en hoe ver je naar de voordeur moet lopen, het speelt allemaal mee in hoe lang ze ergens bezig zijn. Het is belangrijk om hier rekening mee te houden als je bezorgroutes plant, zodat je een goed idee hebt van hoe lang de bezorgingen echt gaan duren.

Kies het juiste vervoermiddel

Het beste vervoermiddel voor je bezorgingen hangt echt af van waar je moet zijn. In de stad is een fiets vaak slimmer dan een auto, omdat het druk is en alles dicht bij elkaar ligt. Maar op het platteland heb je misschien meer aan een ander voertuig. Denk goed na over wat het handigste is voor elke bezorging die je hebt.

Maak slim gebruik van hubs en bezorgopties

De plaatsing van distributiecentra of tussenhubs kan bezorgingen soepel laten verlopen. Het is het beste als bezorgers niet te veel tijd kwijt zijn met het heen en weer rijden naar deze plekken, zeker als het druk is. Ook is het slim om je bezorgkeuzes goed te regelen en klanten aan te moedigen om voor opties te kiezen die goed uitkomen met jouw bezorgschema. Met deze 5 tips moet het wel lukken!