Zakelijkelijn
Image default
Detailhandel

Sneakers schoonmaken – De juiste manier

Sneakers zijn mooie sportschoenen die dagelijks kunnen worden gedragen. Kenmerkend voor deze schoenen is dat ze lekker lopen en dat ze er sportief uitzien. Sneakers zijn in allerlei soorten en maten te verkrijgen, maar het is ook zeker de moeite waard om dit soort schoenen goed te onderhouden. Hoe maak je sneakers goed schoon?

Sneakers van stof en suède sneakers

Sneakers die gemaakt zijn van stof kun je het beste schoonmaken met een sopje. Je kunt ze eventueel helemaal in het water onderdompelen als ze erg vies zijn. Suede sneakers schoonmaken, doe je met een reinigingsdoekje. Smeer ze ook af en toe in met transparante schoencrème om de kleur mooi te houden.

Leren sneakers

Witte leren sneakers schoonmaken, doe je door de veters eerst uit de schoenen te halen. Vervolgens kun je de schoenen afnemen met een vochtige doek. In de loop van de tijd zal leer wat stijver worden. Daarom is het belangrijk om speciale reinigingsmiddelen aan te schaffen waarmee je leren schoenen goed kunt onderhouden. Witte leren sneakers worden snel vies. Je kunt er heel voorzichtig op gaan lopen, maar dan zal je merken dat ze alsnog vuil worden. Ook bij leren sneakers kun je het beste schoencrème gebruiken om de leer goed te onderhouden.

De zolen

De zolen van sneakers schoonmaken doe je met een borstel. Bij hele vuile zolen is het ook gewoon mogelijk om deze in water onder te dompelen. Zo zal het vuil beter van de zolen worden verwijderd. Laat ze wel goed drogen voordat je de schoenen weer naar buiten draagt. Zo voorkom je dat vuil zich gaat vermengen met het water. Er zijn speciale borsteltjes te koop waarmee je de zolen van je sneakers schoon kunt maken.

Onderhoud je sneakers met de juiste schoonmaakmiddelen van Spose om ze lang mee te laten gaan. Regelmatig je sneakers schoonmaken houdt ze in een perfecte conditie.

https://spose.nl/how-to/sneakers-schoonmaken/