Zakelijkelijn
Image default
Industriële goederen en diensten

Welke forwarding diensten zijn er allemaal?

Om onze pakketjes overal op de hele wereld te versturen en ontvangen hebben we bedrijven nodig die deze pakketjes zullen vervoeren. Het forwarding van deze pakketjes heeft dus te maken met welke soorten voertuigen er worden gebruikt om de producten van punt a naar punt b te kunnen brengen. Maar welke forwarding diensten zijn er eigenlijk allemaal? Hieronder noemen we deze diensten.

 

Vliegtuig

Als eerste hebben we het luchtvrachtvervoer, dit zijn over het algemeen vliegtuigen die worden ingezet. Het voordeel aan het vervoeren van producten door middel van een vliegtuig, is dat het ontzettend snel is. Vliegtuigen kunnen in een relatief korte tijd heel veel afstand afleggen. Het vliegtuig is vooral handig als je spullen naar het buitenland op korte termijn wilt hebben. Wel zit hier een prijskaartje aan. Mocht je dingen met het vliegtuig willen voervoeren, kijk dan eens bij Broekman Logistics en ga naar de forwarding diensten van Broekman Logistics.

 

Boot

Dan hebben we ook nog het zeevervoer, oftewel de boten. Het fijne aan boten is, is dat ze ontzettend veel spullen tegelijkertijd mee kunnen nemen. Ook hebben ze minder last van andere voertuigen, wat je in de lucht en op de weg wel hebt. Maar iets vervoeren met de boot is natuurlijk wel langzamer als dat je het met het vliegtuig zou vervoeren.

 

Vrachtwagens en treinen

Dan hebben we natuurlijk ook nog het landvervoer, in veel gevallen zijn dit vrachtwagens, maar dit kunnen ook treinen zijn. Deze optie is een stuk goedkoper als de boot en het vliegtuig, maar je bent wel een stuk gelimiteerder. Je hebt namelijk niet overal wegen die je kunt gebruiken om de vracht te vervoeren. Ook is deze manier meestal langzamer dan het boot en het vliegtuig.

 

We vinden het allemaal maar voorzelfsprekend dat de pakketjes van punt a naar punt b gebracht worden, maar wat gebeurt er precies bij de forwarding en wat voor diensten zijn er allemaal? Je hebt bijvoorbeeld het vliegtuig, dit is een dure optie, maar zorgt er wel voor dat er in korte tijd veel producten over een lange afstand vervoert kunnen worden. Dan heb je ook nog de boot, dit is een goedkopere optie als het vliegtuig, maar wel iets langzamer. Een voordeel van een boot is dat er heel veel vracht oppast. Dan heb je ook nog vervoer over het land, de vrachtwagens en treinen, dit is de goedkoopste optie, maar je bent hierbij wel meer gelimiteerd.