Zakelijkelijn
Image default
Textiel

Waarom je moet investeren in veiligheid op de werkvloer

Hoewel veiligheid op de werkvloer een bekend onderwerp is onder werkgevers, blijkt investeren op het gebied van veiligheid een moeilijke som te blijven. De baten van investeren in veiligheid op de werkvloer lijkt nauwelijks tastbaar en is lastig hard te maken. Daarom krijgt productiviteit regelmatig voorrang op veiligheid. Bovendien verwijten bedrijven de oorzaak voor een bedrijfsongeval regelmatig aan onvoorziene omstandigheden, terwijl de juiste preventiemaatregelen dit hadden kunnen voorkomen.

Verhoogde productiviteit

Investeren in veiligheid is van groot belang binnen een bedrijf. Je wilt dat je werknemers zich niet alleen verwelkomd maar ook op hun gemak voelen op de werkvloer. Zo pakken ze de werkroutines sneller op en verhoog je de kans op meer productiviteit. Veiligheid bieden werkt dus als een goede beweegreden.

Simpel

Daarnaast hoeft investeren in veiligheid helemaal geen lastige som te zijn. Je kunt op verschillende manieren meer veiligheid bieden aan je werknemers. Denk bijvoorbeeld aan heren en dames veiligheidsschoenen. Veel ongevallen worden voorkomen door het dragen van de juiste werkschoenen.

Juiste bedrijfskleding

Het is nog beter om je werknemers niet alleen van de juiste schoenen, maar ook van de juiste bedrijfskleding te voorzien. Via Proforto krijg je een breed assortiment te zien met allerlei soorten bedrijfskleding voor diverse beroepen. Dat maakt het een stuk makkelijker om de bedrijfskleding te vinden die het best aansluiten bij de werkzaamheden die jouw medewerkers uitvoeren.

Voorkomen van imagoschade

Niet alleen omwille van de productiviteit is investeren in veiligheid een goede zet. Wanneer er een zwaar ongeval bij jou op de werkvloer plaatsvindt, kun je rekenen op negatieve publiciteit. Dat negatieve imago kan je veel partnerschappen, klanten en opdrachten kosten en voor spanning en wantrouwen binnen je bedrijf zorgen.

Hoge kosten

De kosten van een ongeval zijn groot; een medewerker die door een bedrijfsongeval uit de roulatie is moet je gewoon een poos doorbetalen. Je krijgt te maken met dubbele salarislasten, want je zowel de werknemer die arbeidsongeschikt is, als zijn of haar vervanger. Investeren in veiligheid lijkt dus op het eerste ogenblik misschien een enorme uitgaven, maar de échte kosten kom je pas tegen bij de gevolgen van niet investeren in veiligheid.

 

https://proforto.nl/