Zakelijkelijn
Image default
Boekhouding

Redenen om te gaan werken in de ICT

Je wil een nieuwe baan, maar je weet nog niet precies wat je wil gaan doen. Je denkt erover om misschien ICT te gaan doen, maar je hebt geen diploma. Toch lijkt ICT je wel interessant. De wereld van de ICT is constant aan het groeien en innoveren en slimme oplossingen volgen elkaar heel snel op. Je werk binnen de ICT kan daarom erg relevant en interessant zijn. Door de snelle ontwikkelingen is je werk nooit saai. Twijfel je nog om ICT te gaan doen, maar heb je geen diploma? Dan in dit artikel een aantal redenen om gewoon in de ICT te gaan werken.

 

Plaats

Werken in de ICT is heel vaak niet plaatsgebonden. Heb je geen zin om constant naar kantoor te moeten en werk je liever thuis of ergens anders? In de ICT kan het dus, zolang je wel een laptop hebt. Veel bedrijven werken met detachering en geven je alle vrijheid om te werken waar je wil. Je kan zo beter je eigen tijd indelen. Het voelt bijna alsof je je eigen baas bent.

 

Geld

Als je voor ICT kiest dan hoef je je in ieder geval geen zorgen te maken over je salaris. Een baan in de ICT verdient heel goed, juist omdat er een tekort aan mensen is. Een ICT professional verdient goed geld in vergelijking met professionals in andere vakgebieden. Arts hoef je dus zeker niet meer te worden om een goede boterham te verdienen.

 

Veelzijdig

We zeiden het net al even: door de snelle ontwikkelingen is je werk nooit saai. ICT is heel veelzijdig. Je kan slimme oplossingen gaan bedenken om de cloud bijvoorbeeld beter te kunnen benutten. Je kan ook data gaan analyseren of je kan projecten van begin tot eind goed laten verlopen. Wat je ook kiest, veelzijdig is het in ieder geval.

 

Baangarantie

Als je kiest voor ICT dan heb je een heel goede baangarantie. Doordat er in de ICT mensen te kort zijn, maakt het niet uit wat je achtergrond is. Daardoor kan je ICT zonder opleiding doen. ICT zonder opleiding is tegenwoordig heel normaal, dus laat je er zeker niet door weerhouden. In de organisatie waar je wordt aangenomen leer je snel bij en vaak krijg je ook intern een opleiding.

https://www.newskool.nl/ict-zonder-diploma/