Zakelijkelijn
Image default
Telecommunicatie

Wat is een refurbished IPhone?

 

Heb jij wel eens gehoord van de term; refurbished? Als dat nog niet het geval is, kan het zo zijn dat je het steeds vaker gaat horen. De term wordt meestal gekoppeld aan elektronische apparaten zoals een IPhone. De IPhone wordt dan refurbished aangeboden en daarna verkocht. Maar wat houdt het precies in? Lees het in dit artikel.

 

Wat is Refurbished?

Refurbished is natuurlijk een Engelse term, dus laten we het eerst vertalen. In het Nederlands betekent het opknappen of renoveren. In de digitale wereld betekent het echter veel meer. Het is niet zomaar het opknappen van een bepaald toestel, het is zelfs een specialisme. Vooral het refurbishen van Apple-software wordt gezien als een vak op zich. De echte betekenis van refurbishen in de digitale wereld is het professioneel renoveren en reviseren van gebruikt apparatuur. Het apparaat zal dus grondig worden gereinigd en wellicht wordt er ook data verwijderd. Daarna wordt het dan ook uitgebreid geteste op eventuele fouten en die fouten worden dan gerepareerd. Gebruikte producten krijgen dus een nieuw tweede leven. De levensduur gaat vooruit hierdoor en dat zelfs met een nieuwe technische kwaliteit. Dit is natuurlijk super goed voor het milieu maar ook voor je portemonnee.

 

Wat is dan het verschil tussen tweedehands en refurbished?

Nu is het wellicht zo dat je het verschil tussen refurbished en tweedehands nog niet ziet. Er zit echter wel veel meer waarde aan refurbished dan aan tweedehands. Als jij een tweedehands IPhone koopt, dan kun je deze opzoeken op marktplaats. Het is dan gewoon een smartphone, vaak een oudere versie, die van iemand is geweest en die hem graag wilt doorverkopen. Er is dus niks gedaan aan de IPhone. Bij refurbished apparaten worden de IPhones dus helemaal gereinigd waardoor ze een tweede leven krijgen. Het apparaat bij een refurbished IPhone is dus technisch in orde en bij een tweedehands IPhone kan het zo zijn dat dit niet het geval is.

 

Is een Refurbished IPhone betrouwbaar?

Dat is natuurlijk een logische vraag aangezien er allerlei dingen worden gedaan met je IPhone. Het is echter zo dat refurbishen een waar specialisme is. Als je dus gewoon naar Mobico gaat voor een refurbished IPhone, dan weet je zeker dat het goed zit. Je kunt dan ook gewoon weer terug gaan naar Mobico als er iets mis is met je praktisch nieuwe IPhone.

 

Waar komt de IPhone vandaan?

Dan is er natuurlijk nog de vraag waar je refurbished IPhone vandaan komt. Bij Mobico is het zo dat de toestellen die worden aangeboden vaak opgekocht zijn bij bedrijven. Daarnaast kunnen ze ook van particulieren komen of uit faillissementen. De toestellen worden altijd uitvoerig getest. Het maakt dus eigenlijk niet uit waar ze vandaan komen. Onderdelen die het niet meer doen worden vervangen en de toestellen worden altijd gecontroleerd of ze geheeld of gestolen zijn.