Zakelijkelijn
Image default
Energie

Hoe werkt opslag van energie?

Wat is opslag van energie precies?

Opslag van energie is een geweldige stap in de richting van een schoner milieu. Er wordt hierbij gebruik gemaakt van een accu die energie opwekt en deze energie op een later moment weer afgeeft. In de energiesector wordt het gebruik van dit soort accu’s meer en meer populair. Een originele generator beschikt namelijk over een verbrandingsmotor die op diesel werkt. Er wordt steeds meer gekeken naar manieren om de schadelijke uitstoot die hierbij vrijkomt te reduceren. En inzetten op opslag van energie is daarbij een zeer belangrijke stap.

Met opslag van energie kunt u vele liters diesel besparen

Niet alleen het milieu ondervindt voordelen aan het gebruiken van opslag van energie in generatoren. Denk ook maar aan uw portemonnee. Diesel is duur en op het gebruik van deze brandstof kan flink bespaard worden door een accu te koppelen aan deze grote apparaten. Daarbij is het ook goed voor de generator zelf. Als deze te lang op een laag percentage deellast draait dan kan er schade ontstaan zoals roetvorming, omdat de brandstof niet volledig wordt verbrand.

Bijkomende pluspunten van energieopslag

De besparing van diesel is niet het enige pluspunt dat u ervaart als u kiest voor een generator met opslag van energie. Zo kan een apparaat als deze geplaatst moeten worden op een plek van een woongebied. Het kan dan behoorlijk veel overlast geven wanneer de dieselmotor loopt te pruttelen. Zeker als u kijkt naar plekken waar in de nacht ook stroom nodig is, bijvoorbeeld een bouwplaats. Daar moeten ’s nachts lampen en beveiligingscamera’s van stroom worden voorzien. Maakt het apparaat daarbij gebruik van een dieselmotor dan hoort de omgeving de ganse nacht het geluid hiervan. Een aggregaat waarop een accu is aangesloten hoort u minder, omdat de verbrandingsmotor dan niet hoeft te draaien. Een ander prettige omstandigheid is dat de mensen die in de buurt van de generator wonen tevens geen overlast hoeven te hebben van de geur van verbrande diesel. Die verbranding vindt immers in zeer beperkte hoeveelheid plaats.

Creëer met zonnepanelen een extra groene opslag van energie

Opslag van energie klinkt tot nu toe al zeer hoopgevend. Maar het kan nog een stapje duurzamer. Zo kunt u gaan voor een aggregaat die naast een accu ook gebruikmaakt van zonnepanelen. Zo creëert u een extra trap van energieopslag. Eerst wordt de energie die is opgewekt door de zonnepanelen gebruikt. Vervolgens komt de stroom van de accu en als laatste wordt er pas een beroep gedaan op de originele dieselmotor. Zo bespaart u nog meer diesel en komen er nog minder schadelijke stoffen vrij in de lucht. De juiste keuzes in opslag van energie kunnen daarmee uiteindelijk leiden tot een schoner milieu.

https://www.bredenoord.com/nl/kennis/energie-opslag/