Zakelijkelijn
Image default
Boekhouding

Bedrijf laten groeien, 2 tips!

Het is mooi als je een bedrijf hebt opgebouwd en daar dagelijks de vruchten van plukt. Alleen sommige ondernemers willen meer. Zij willen hun bedrijf laten groeien, meer omzet, meer filialen en meer winst. Ben je ondernemer en droom je er ook van dat je bedrijf gaat groeien, maar lukt dat niet? Lees hier dan 2 tips die je daarbij kunnen helpen.

Inkomstenstroom

Ten eerste is het belangrijk om te bekijken, hoe je inkomstenstroom verloopt. In het boek ‘Rich dad, Poor dad’ van de Amerikaan Robert Toru Kiuosaki  is daar een mooi voorbeeld van te vinden. Hij is zakenman, investeerder, motivatiespreker en auteur van zelfhulpboeken. Het voorbeeld is als volgt… Wil je een mooie inkomstenstroom? Dan is het belangrijk dat je geld en/of tijd investeert in zogenaamde activa, waarmee je passief inkomen opbouwt. Daar bedoelt hij mee dat je iets moet kopen waarmee je geld kunt maken. Denk daarbij bijvoorbeeld aan het kopen van aandelen of vastgoed, maar ook aan het kopen van spullen die je kunt verhuren.

Wat kun je daar nu precies mee als ondernemer? Dat betekent dat je bijvoorbeeld naast je bedrijf wat gaat investeren in vastgoed dat je verhuren gaat. Je kunt ook denken aan het verhuren van materiaal dat je niet het gehele jaar gebruikt. Wees vooral creatief. Tip? Let wel goed op de wet- en regelgeving. Naderhand ineens heel veel belasting moeten betalen, waar je niet op had gerekend, is niet fijn.

Loonadministratie uitbesteden

Maak gebruik van specialisten. De kans is groot dat als je de loonadministratie uitbesteden gaat dat dit beter gebeurt en minder kost. Dat zorgt er ook voor dat jij je in je bedrijf kunt focussen op je core-business. Loonadministratie uitbesteden is fijn, zeker als je bedrijf steeds groter wordt. Het is onmogelijk om alles zelf te doen. Alleen als je bedrijf heel veel grote filialen krijgt, kan het mogelijk weer voordeliger zijn om de loonadministratie zelf te doen: voor alle filialen. Tot die tijd echter is loonadministratie uitbesteden vaak makkelijker, goedkoper en beter.

https://hetsalariskantoor.nl/loonadministratie-uitbesteden/