Zakelijkelijn
Image default
E-commerce

Hoe kun je een domeinnaam kopen?

Een domeinnaam is een naam op het web die gebruikt wordt tijdens het zoeken naar een website. Het is een unieke naam die aan bepaalde eisen wat betreft de vorm moet voldoen. Daarnaast mag een domeinnaam maar door een eigenaar gebruikt worden. Hier zijn ook juridische en wettelijke regels aan verbonden. Deze naam wordt ook geregistreerd tijdens de inschrijving bij de Kamer van Koophandel. Het is als het ware de bedrijfsnaam of bedrijfsomschrijving die gekoppeld is aan het bedrijf. Dit wordt vaak ook geadviseerd aangezien het de vindbaarheid van je website zal bevorderen. In deze blog lees je meer over hoe domeinnamen van weboke.nl kopen in zijn werk gaat en wat je kunt doen wanneer een domeinnaam al bezet is.

Wat is een domeinnaam?

Een domeinnaam is de naam die wordt weergegeven in de zoekbalk. Dit is als het ware de naam van de website van een bedrijf, en vaak ook gelijk de bedrijfsnaam. Er zijn verschillende manieren om aan een domeinnaam te komen. Domeinnamen die niet bezet zijn kunnen worden gekocht. Je kunt een domeinnaam die vrij is kiezen en kopen en vervolgens direct opgeven wanneer je jouw bedrijf inschrijft bij de Kamer van Koophandel. Om te voorkomen dat je jouw bedrijf hebt ingeschreven en er vervolgens achterkomt dat de domeinnaam al bezet is kun je voorafgaand controleren of een domeinnaam al bezet is.

Wat kun je doen als een domeinnaam al bezet is?

Wanneer je er achter komt dat de domeinnaam die jij voor ogen hebt al bezet is heb je een aantal mogelijkheden. Een relatief eenvoudige oplossing voor dit probleem is het aanpassen van de extensie. Dit betekent dat je bijvoorbeeld .com moet gaan gebruiken in plaats van .nl. Wanneer je heel erg graag een specifieke domeinnaam wilt gebruiken kun je er ook voor kiezen om contact op te nemen met de eigenaar van de website die deze domeinnaam gebruikt. Je kunt dan vragen of hij of zij bereid is om de domeinnaam over te dragen. De laatste optie is het kiezen van een andere domeinnaam. Hierbij kun je denken aan een naam die erop lijkt maar wel beschikbaar is.

 

 

https://www.weboke.nl/