Zakelijkelijn
Image default
Auto-industrie

Elektrisch leasen: duurzaamheid en financiële voordelen gecombineerd

Elektrische leasen wint snel aan populariteit in Nederland en wereldwijd, en dat is niet zonder reden. Het leasen van elektrische voertuigen biedt tal van voordelen, zowel op het gebied van duurzaamheid als financiën. In dit artikel worden de belangrijkste voordelen van elektrische leasen besproken.

Duurzaamheid en milieuvoordelen

Een van de meest voor de hand liggende voordelen van elektrisch leasen is de positieve impact op het milieu. Elektrische voertuigen stoten tijdens het rijden geen schadelijke uitlaatgassen uit, wat bijdraagt aan een schonere lucht en een verminderde CO2-uitstoot. Dit draagt rechtstreeks bij aan het verminderen van de klimaatverandering en het bevorderen van een duurzame levensstijl.

Lagere operationele kosten

Elektrische auto’s hebben over het algemeen lagere operationele kosten dan traditionele brandstofauto’s. Elektriciteit is vaak goedkoper dan benzine of diesel, waardoor de kosten per kilometer lager liggen. Bovendien hebben elektrische auto’s minder bewegende onderdelen en vereisen ze minder onderhoud, wat leidt tot lagere reparatie- en onderhoudskosten.

Fiscale voordelen

In veel landen, waaronder Nederland, zijn er aantrekkelijke fiscale voordelen voor elektrische auto’s. Zo zijn elektrische auto’s vaak vrijgesteld van aanschafbelasting (BPM) en betalen ze minder wegenbelasting. Daarnaast profiteren leaserijders van lagere bijtellingstarieven, waardoor het leasen van een elektrische auto financieel aantrekkelijker wordt.

Subsidies en stimuleringsmaatregelen

Overheden stimuleren het gebruik van elektrische voertuigen door middel van subsidies en andere stimuleringsmaatregelen. Dit kan variëren van financiële tegemoetkomingen bij de aanschaf van een elektrische auto tot subsidie voor laadinfrastructuur. Deze ondersteuning draagt bij aan het vergroten van de adoptie van elektrisch leasen.

De meest populaire elektrische auto’s

  • Tesla Model 3: De Tesla Model 3 is een van de meest populaire elektrische auto’s en wordt veel geleased vanwege zijn indrukwekkende actieradius, geavanceerde technologie, luxe uitstraling en goede prestaties. Tesla heeft een sterke positie op de markt voor elektrische voertuigen en de Model 3 draagt hier zeker aan bij.
  • Nissan Leaf: De Nissan Leaf is een van de pioniers op het gebied van elektrische auto’s en heeft een aanzienlijke marktaanwezigheid. Het is een praktische en betaalbare elektrische auto met een redelijke actieradius, waardoor het een populaire keuze is voor leasing.
  • Renault ZOE: De Renault ZOE is een compacte elektrische auto die vaak wordt gekozen voor leasing vanwege zijn toegankelijke prijs, goede actieradius in zijn klasse en het feit dat het een praktische stadsauto is.
  • Hyundai Kona Electric: De Hyundai Kona Electric wordt vaak geleaset vanwege zijn ruime interieur, goede actieradius en aantrekkelijke prijs-kwaliteitverhouding. Het is een populaire keuze voor leasers die op zoek zijn naar een SUV-achtige elektrische auto.
  • Kia e-Niro: De Kia e-Niro is een ruime elektrische SUV met een indrukwekkende actieradius. Het combineert praktische eigenschappen met een aantrekkelijk design en wordt daarom vaak geleaset.
  • Audi e-tron: De Audi e-tron is een luxe elektrische SUV die in trek is bij leasers die op zoek zijn naar premium functies, een ruim interieur en geavanceerde technologie. Het is een van de bekendere elektrische SUV-modellen.
  • BMW i3: De BMW i3 is een compacte elektrische auto met een onderscheidend ontwerp en een premium uitstraling. Het wordt vaak geleased door mensen die houden van het merk BMW en op zoek zijn naar een elektrische variant.
https://www.zakelijkelektrischleasen.nl/