Zakelijkelijn
Image default
Uitgeverijen en drukkerijen

Voordelen van een visitekaartje

Als ondernemer is een visitekaartje natuurlijk niet meer weg te denken. Waar we zien dat de wereld steeds meer gedigitaliseerd, zien we ook dat dit op het gebied van visitekaartjes niet altijd het geval is. Ondanks het feit dat digitale visitekaartjes steeds populairder worden, blijven we met elkaar massaal papier visitekaartjes uitwisselen met elkaar. Om even terug te komen op het belang van visitekaartjes, benoemen we in dit artikel de voordelen ervan. Je kunt je namelijk wel voorstellen dat het een enorme doeltreffende manier is om je bedrijfsgegevens snel met veel mensen te kunnen delen. Toch is dit niet het enige en heeft het nog veel meer voordelen dan dat je op voorhand zou denken. Dus heb jij nog geen visitekaartjes? Lees dan deze voordelen!

 

Goede eerste indruk

De eerste indruk van een persoon, maar ook bedrijf is ontzettend belangrijk. Een visitekaartje is hier een ontzettend goed voorbeeld van. Je kunt je namelijk wel voorstellen dat mensen door middel van het zien van je visitekaartje direct een idee hebben hoe jij bent als persoon, maar ook hoe je bedrijf is. Heb je een visitekaartje die qua look en feel stijlvol en chique oogt, dan is de kans vrij groot dat het bedrijf waarvoor je werkt dit ook is. Visitekaartjes worden namelijk in de meeste gevallen gemaakt op basis van de huisstijl van het bedrijf.

 

Maakt het persoonlijk

Ga je visitekaartjes bestellen, dan doe je er goed aan om er goed over na te denken wat je allemaal op je kaartjes zou willen hebben staan. Uiteraard is het logisch dat je bedrijfsgegevens en ook je eigen naam en functie hierop vermeldt staan. Toch kun je jezelf nog meer onderscheiden, door te kiezen voor een foto van jezelf op het visitekaartje te zetten. Niet alleen zorgt dit voor nog meer verbinding met de ontvanger van je visitekaartje, maar zullen ze je ook veel beter onthouden. Het is dus niet alleen belangrijk dat een visitekaartje er goed en netjes uitziet, maar dat deze ook is voorzien van de juiste informatie en bij voorkeur een persoonlijke touch.